×

Journalism

Γνώμες,άρθρα,απόψεις,συνεντεύξεις,παρα-πολιτικά και άλλα ενδιαφέροντα

Home

»

Ελληνικό Σχέδιο Ανάπτυξης,έχουμε;

December 30, 20160

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Λίγες ημέρες πριν απο το 2017 είναι ολοφάνερο και με το “μνημόνιο plus” των 4,2 δις που απαιτεί το ΔΝΤ για να μετέχει στο “3ο μνημόνιο”(του ESM) οτι η επιχείρηση καταστροφής και διάλυσης της μικρής και μεσαίας τάξης στην Ελλάδα,τείνει “να ολοκληρωθεί” μέχρι το 2020. Με απλά λόγια αυτό που βιώνουμε απο την αποφράδα ημέρα που οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου μας έβαλαν στα “μνημόνια”(συνειδητά και εσκεμμένα,όπως έχουν ομολογήσει οι ίδιοι άπειρες φορές,στη λογική “του δεν είχαμε άλλες επιλογές”) είναι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Ελληνικής οικονομίας(και η αποσάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας). Μάλλον οι εμπνευστές του σχεδίου, ανέμεναν να είχαν τελειώσει “με όλο αυτό” νωρίτερα αλλά τώρα πάμε “για το 2020″(και βλέπουμε…).

Το σχέδιο διάλυσης και καταστροφής της Ελληνικής οικονομίας(και κοινωνίας κατ’ επέκταση) ονομάσθηκε ουργουελικά “σχέδιο σωτηρίας”(στη λογική του “σφάξε με αγά μου,να αγιάσω”). Ολα λοιπόν αυτά τα “μνημόνια”(ή συμφωνίες) εδω και επτά χρόνια ο Ελληνικός Λαός τα έχει βιώσει στο πετσί του,οπότε γνωρίζει πλέον “περι τίνος πρόκειται”(και ποιές…μεταρρυθμίσεις έχουν σχέση με τα συμφέροντα του Eλληνικού λαού και ποιές απλά βαφτίζουν το “κρέας ψάρι” για το…πλιάτσικο κάθε λογής και είδους).

Αν θέλουμε να είμαστε ρομαντικά αισιόδοξοι με…επαναστατική χροιά(μιας και αυτές τις ημέρες έγινε πολύς λόγος για ενα πλουσιόπαιδο ισπανικής καταγωγής που έγινε δικτάτορας στην κούβα με τα όπλα και πλέον οι στάχτες του θα αναπαυθούν στη…Χιλή) μπορούμε να πούμε οτι “κάθε καταστροφή – όπως ο Φοίνικας- εμπεριέχει τον σπόρο της αναγέννησης”.

Είναι γνωστό οτι η κυβέρνηση παρασκηνιακά “απειλεί”(ποιούς άραγε;) με πρόωρες εκλογές.  Είναι επίσης γνωστό,στα δημοσιογραφικά γραφεία,οτι αυτές τις ημέρες έγιναν(και γίνονται;) πολλές σοβαρές συζητήσεις για ενα νέo “οικουμενικό σχήμα” και μάλιστα έχουν υπάρξει πολύ συγκεκριμένες συζητήσεις(και για πρόσωπα). Είναι επίσης γνωστό οτι το κυβερνητικό σχέδιο εαν τελικά πάμε σε “πρόωρες κάλπες”(το επόμενο διάστημα) είναι οι “διπλές εκλογές” ώστε οι δεύτερες εκλογές να γίνουν με τον νέο νόμο της απλής αναλογικής που ψήφισε αυτή η βουλή(φυσικά αυτό προϋποθέτει ένα και μόνο: Να μην πάρει η ΝΔ την…αυτοδυναμία – κάτι που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται απίθανο πλέον).

Καθώς στην ΕΕ διαμορφώνεται ένα εντελώς διαφορετικό “ηγετικό μείγμα”(ακολουθωντας τον Ν.Τράμπ) είναι φανερό οτι η χώρα μας θα πρέπει να βρει άμεσα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ εξόδου απο την οικονομική καταστροφή και την κοινωνική αποσάρθρωση(κάτι τέτοια βλέπουν οι “γκρίζοι λύκοι” του Τ.Ερντογάν με το τσιράκι του τον αλβανό Ε.Ράμα και…λυσσάνε). Και ό,τι δεν έγινε το 2010 θα πρέπει να γίνει – έστω – το…2017.

Η Ελληνική οικονομία στηρίζεται στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται υπο απηνή και εξοντωτικό διωγμό(με εντεινόμενη μάλιστα διάθεση και πρόθεση). Αυτό πρέπει να ανακοπεί και η πορεία να αντιστραφεί(όπως έγινε το 1982-1988 απο τον Ανδρέα Παπανδρέου).

Πρώτο βήμα η διαγραφή των στεγαστικών δανείων για πρώτη και μόνη κατοικία(εαν δεν υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία – στην ουσία όσων έχουν ενταχθεί ήδη στον αποκαλούμενο “νόμο κατσέλη”). Δεύτερο βήμα η κατάργηση της υποχρεωτικότητας ασφαλιστικών εισφορών – να πληρώνει κάποιος εαν δεν είναι σε άλλο ταμείο και όταν έχει έσοδα. Διαγραφή των οφειλών που δημιουργήθηκαν απο το 2011 και μετά. Τρίτο βήμα ενιαίος φόρος στις επιχειρήσεις 15%. Αυτά για αρχή…μαζί με το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα.

Με άλλα λόγια : ΕΛΛΗΝΙΚΟ σχέδιο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας έχουμε; Και μετά πρέπει να βρούμε ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥΣ Ελληνες ή Φιλέλληνες να το εφαρμόσουν σε χρόνους ρεκόρ(ή μπορούμε να αναθέσουμε την εξουσία “εν λευκώ” σε εναν Ελληνα “Ν.Τράμπ” να μας παρουσιάσει σχέδιο και κυβέρνηση σε δυο μήνες – όπως γινεται στις ΗΠΑ). Εαν και οι φίλοι μας οι ξένοι που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα ή θέλουν να έρθουν για να επενδύσουν(τα “ωραία τους χρήματα”) έβρισκαν ενα απλό,καθαρό,κατανοητό και φιλικό στην επιχειρηματικότητα “Ελληνικό σχέδιο ανάπτυξης” δεν θα έμπαιναν καν στον κόπο της…σύγκρουσης(δεν θα είχαν κανένα λόγο). Και βέβαια θα τους “αγκάλιαζε” και η Ελληνική κοινωνία(όπως σχεδόν πάντα). Πόσος χρόνος θα χαθεί ακόμη; Εχουμε αυτή την…πολυτέλεια;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *